
Prof. Dr. Gamze Tanoğlu
CEO & Kurucu
Prof. Dr. Gamze Tanoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Matematik Bölümü'nde profesör olup, aynı zamanda Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden lisans derecesini aldıktan sonra, yüksek lisans ve doktorasını ABD'de Delaware Üniversitesi'nde tamamlamıştır.
Araştırmaları uygulamalı matematik, hesaplamalı matematik ve sayısal analiz üzerine yoğunlaşmakta olup, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Bu alanlarda bilimsel yayınları ve kitap bölümleri vardır. Prof. Dr. Tanoğlu, birçok yüksek lisans ve doktora tezinin danışmanlığını yapmıştır. Humboldt Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi'nde ziyaretçi profesör olarak bulunmuştur.
İYTE’de Matematik Bölüm Başkanlığı, Fen Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Rektör Yardımcılığı ve Çocuk Üniversitesi Direktörlüğü gibi önemli akademik ve yönetsel görevler üstlenmiştir. Uzaktan Eğitim Merkezi, Çocuk Üniversitesi, Sosyal Dayanışma Birimi ve İYTE Akademi Platformu gibi eğitim projelerinin kurucusudur.
Akademik ve sektörel deneyimlerini paylaşmak amacıyla Game Math Design (GMD) şirketini kurmuştur. İngilizceye ileri düzeyde hakimdir ve uluslararası akademik çalışmalara aktif olarak katılmaktadır.
EKİBİMİZ

Kurucu Ortak - CFO
Murat Ertan Doğan
Dr. Murat Ertan Doğan, akademik kariyerine iletişim, medya ve dijital teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla yön vermektedir. Anadolu Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon alanında doktorasını tamamlayan Doğan, ayrıca Prag'da bulunan Filmova a Televizni Fakulta Akademie Muzickych Umeni v Praze (FAMU) bünyesinde Sinematografi alanında yüksek lisans yapmış, ikinci yüksek lisans derecesini ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Yazılım Mühendisliği ve Veri Bilimi Programı’ndan almıştır.
Akademik hayatına Çukurova, Alanya ve Akdeniz Üniversiteleri'nde öğretim üyesi olarak devam etmiş, çeşitli idari görevler üstlenmiştir. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Doğan, aynı zamanda yeni medya ve dijital iletişim üzerine dersler vermektedir. Akademik çalışmalarında sosyal medyanın eğitim ve toplum üzerindeki etkileri, yapay zeka destekli öğrenme süreçleri ve dijital medya üretimi gibi konulara odaklanmaktadır.
Bilimsel araştırmaları kapsamında ulusal ve uluslararası makaleler, kitap bölümleri ve projeler üretmiş olan Doğan, aynı zamanda TÜBİTAK ve AB destekli projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak yer almıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra, kurucu ortağı ve CFO’su olduğu Game Math Design (GMD) aracılığıyla, matematik, bilişim ve tasarım alanlarında öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Kurucu Ortak
Derya Çokgür
Derya Özdemir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda matematik öğretmenliği yapmış. bu süreçte birçok yayınevinin yardımcı matematik kitaplarının düzeltme ekibinde yer almış ve MEB onaylı ders kitabı yazmıştır.
Matematik olimpiyat eğitimi alarak farklı seviyelerde öğrencilere rehberlik etmiş ve etmeye devam etmektedir. Birçok matematik kampında hem eğitmen hem de kamp organizasyonlarının düzenlenmesi ve yürütülmesinde aktif rol oynamıştır. Akademik kariyerine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaparak başlamış ve bu süreçte TÜBİTAK projesinde bursiyer olarak çalışarak projeyi başarıyla tamamlamıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde doktora çalışmalarına başlamış olup şu anda matematiksel kontrol teorisi alanında araştırmalarına devam etmektedir.
Akademik çalışmalarının yanı sıra, kurucu ortağı olduğu Game Math Design aracılığıyla öğrencilerin matematik ve tasarım alanındaki gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Matematiği daha anlaşılır ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan projeler geliştirerek, öğrencilere ilham vermeyi hedeflemektedir.

Eğitmen - Uzman Psikolog
Funda Dokur Kılınç
Uzman Psikolog Funda Dokur Kılınç, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü fakülte birinciliğiyle tamamladıktan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji alanında yüksek lisans yapmıştır. Çocuk, ergen ve ebeveyn danışmanlığı alanında uzmanlaşan Kılınç, çeşitli özel eğitim kurumlarında, askeri okullarda ve devlet hastanelerinde çalışarak geniş bir danışmanlık deneyimi edinmiştir.
Meslek hayatında özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, kaygı ve davranış problemleri, sınav kaygısı ve akran zorbalığı gibi konular üzerine yoğunlaşan Kılınç, çocuk ve ergenlere yönelik bireysel terapi ve ebeveyn danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır. Şu anda İzmir Güzelbahçe Yelki’de bulunan Dünya Danışmanlık Merkezi’nde aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Ayrıca, WISC-R Zeka Testi, Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi ve Masal Terapisi gibi birçok alanda eğitim almış olup, çeşitli kurumlarda seminerler ve atölyeler düzenlemektedir. Türk Psikologlar Derneği’nin yönetim kurulu üyeliği yapmış olan Kılınç, çocukların ve gençlerin psikolojik gelişimlerini desteklemek için akademik bilgisini ve deneyimlerini paylaşmaya devam etmektedir.

Eğitmen
Doç. Dr. Dikmen Yakalı
Doç. Dr. Dikmen Yakalı, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede Tarih alanında yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında Birmingham Üniversitesi'nde Kültür Araştırmaları ve Sosyoloji alanında doktora derecesini aldı. Yakalı, akademik kariyerine 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladı ve 2004 yılına kadar bu görevde bulundu. Daha sonra sırasıyla Doğuş Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2022 yılından itibaren İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yakalı, akademik çalışmalarının yanı sıra birçok idari görevde de bulundu. Doğuş Üniversitesi'nde bölüm başkanlığı ve enstitü kurulu üyeliği gibi görevler üstlendi. Ayrıca, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde rektör danışmanı ve toplumsal sorumluluk projeleri koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Yakalı'nın araştırma alanları arasında toplumsal cinsiyet, aile, göç ve medya çalışmaları yer almaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır.

Eğitmen
Prof. Dr. Metin Tanoğlu
1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nü bitirmiştir. 1996 yılında ABD’de University of Delaware’de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans, 2000 yılında yine aynı üniversite ve bölümde doktora derecesi kazanmıştır. Master ve doktora çalışmalarını University of Delaware’de yer alan Kompozit Araştırma Merkezinde tamamlamış ve bu merkezde değişik projelerde yer almıştır. 2000 yılından beri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makina Mühendisliği Bölümünde yer almaktadır ve halen Profesör olarak görev yapmaktadır.
Araştırma konularını genel olarak kompozit malzemeler ve üretim teknolojileri, malzeme tasarım ve davranışı, savunma sanayi malzemeleri, kompozit zırh malzemeleri, polimerik malzemeler, nanokompozitler, gözenekli malzemeler oluşturmaktadır. Havacılık, otomotiv, enerji, biyomedikal ve yapı uygulamaları için yeni nesil malzemelerin tasarımı ve optimizasyonu üzerinde işbirliği projeleri sürdürmüştür. Bu konularda TÜBİTAK, SANTEZ, DPT, Avrupa Birliği (EU) ve NATO ve endüstriyel kuruluşlarca destekli önemli sayıda çeşitli projeler sürdürmüştür. Bu konularda 75 üzerinde uluslararası makale, 45 a yakın konferans bildirisi yayınlamış, 50 nin üzerinde lisansüstü tezi yönetmiş ve 2 adet patent sahibidir.
Araştırma uzmanlığının ötesinde, girişimcilik, teknoloji geliştirme ve inovasyon yönetimi konularında da geniş bir deneyime sahiptir. 2019-2024 yıllarında, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.(Teknopark İzmir) Genel Müdürü olarak görev almıştır. Girişimcilik ve startup kuluçka programlarını yönetti, inovasyon ve teknoloji geliştirme projelerini koordine etti, Teknoparkın fiziki olarak genişlemesi için Teknopark İzmir Güney Yerleşkesinin projelendirilmesi ve inşaatında yönetici olarak yoğun katkı sağladı. Yenilikçi ürünlerin ticarileştirilmesini ve uluslararasılaşmasını desteklemek amacıyla €2,3 milyon bütçeli AB tarafından finanse edilen İzmir Network ve İnovasyon Merkezi (İzmir NIC) Projesi'ni yönetti. Üniversite-sanayi iş birliği ofisinde direktör olarak görev yaparak teknoloji transfer projelerini ve sanayi tarafından finanse edilen araştırma girişimlerini başarıyla yönetti. Araştırma çıktılarının ticarileştirilmesi, inovasyonun teşvik edilmesi ve girişimcilik programlarının geliştirilmesi konularında önemli deneyim sahibidir.
İYTE de Rektör Yardımcısı, Dekan Yardımcısı, Bölüm Başkanı gibi idari görevler yanında Senato Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği gibi pek çok görevlerde yer almıştır. 2019-2024 yıllarında, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.(Teknopark İzmir) Genel Müdürü olarak görev almıştır.
2007-2009 yıllarında İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İZTEKGEB) Yürütme Kurul Üyesi, 2008-2010 yıllarında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) – Üniversite Sanayi İlişkileri Üst Kurul Üyesi, 2008-2010 yıllarında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) – Savunma Sanayi Komisyon Üyesi olarak görev almıştır. 2006-2012 yıllarında TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu (MAG) Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Eğitmen
Doç. Dr. Nilüfer Talu
Doç. Dr. Nilüfer Talu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde Doçent ve Tasarım Çalışmaları Disiplinlerarası Program Başkanıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İYTE'de Endüstriyel Tasarım alanında Yüksek Lisans ve Mimarlık alanında Doktora derecelerini aldı. 2019 yılında doçent unvanını aldı.
Talu'nun araştırma ilgi alanları arasında tasarım düşüncesi, ürün tasarımı, tasarım kültürü ve sosyal bağlam yer almaktadır. Ürün tasarımıyla ilgili çok sayıda yayını, tasarım tescili ve patenti bulunmaktadır. Talu, 2024 yılında 6. Ulusal Tasarım Araştırmaları Konferansı'nda (UTAK) sürdürülebilir malzeme odaklı tasarım deneyleri ve çocuk oyun deneyiminde klasik ve yapay zekalı oyuncağın karşılaştırılmalı analizi üzerine çalışmalarını sundu. Ayrıca, 2024 yılında 9. Kent Araştırmaları Kongresi'nde afet sonrası dayanıklılık için ortaklaşa tasarım üzerine bir çalışma sundu. Talu, 2023 yılında İYTE'de düzenlenen İYTE Lise Bilim Kampı'nda tasarım odaklı düşünme eğitimi verdi.
Talu, İYTE'de lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir. Ayrıca, birçok tasarım yarışmasına katılmış ve ödüller kazanmıştır. Talu, meslek kuruluşlarında aktif olarak yer almakta ve çeşitli idari görevler üstlenmektedir.

Eğitmen
Gökhan Karahanoğulları
Gökhan Karahanoğulları, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) Matematik Bölümü'nde öğrenci ve her dönem sınıf birincisidir. Özluce Anadolu Lisesi mezunudur. İYTE Çocuk Üniversitesi'nde IT yöneticisi ve eğitmen, üniversite sınavlarına hazırlık için özel ders öğretmeni, Urlaile Gelişimsel Danışmanlık Merkezi'nde analitik düşünme becerileri ve matematik eğitmeni ve Ekiz Laboratuvarı'nda veri analisti olarak çalışmıştır. Aselsan ve İçişleri Bakanlığı ortaklığında yürütülen MAKS projesinde saha personeli olarak görev yapmıştır.
Karahanoğulları, İYTE Matematik Topluluğu başkan yardımcısı ve İYTE Tiyatro Topluluğu'nda aktif üyedir. Nesin Matematik Köyü'ndeki yaz ve kış kamplarına katılmış, lisede Robotik Topluluğu'nun kurucu üyeleri arasında yer alarak, robotik ve yazılım eğitmenliği yapmıştır. Karahanoğlu TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında elektronik atıklar üzerine bir proje gerçekleştirmiştir.
Bizimle Çalışın!
Atölyelerde eğitmen olarak görev almak için aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bizimle iletişime geçebilrisiniz.
+90 530 938 35 27